DİYABET HASTALARI İÇİN “DİYABET OKULU”
26 Mayıs 2023

diyabet_big_hastaokulu.jpg

Hastanemizde endokrin ve metabolizma polikliniğe başvuran hastaların katılımıyla her ay düzenlenen diyabet hasta okulu eğitimi 25 Mayıs’ta yapıldı.

Diyabet hastalarına yönelik düzenlenen eğitimde, Endokrin ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr.Ensar AYDEMİR, Diyetisyen Sümeyye DAĞLAR, Diyabet Eğitim Hemşiresi Güldeniz YILDIZ ve Fizyoterapist Yunus Özkan BAŞOĞLU tarafından, hastalara eğitim verildi.

diyabet_manset.jpg

Eğitimde, diyabetin yan etkileri, insülin kullanımı, diyabet ve beslenme, diyabet ve egzersiz, diyabet tedavisinde kullanılan ilaçlar ve insülinler, diyabetli hastaların ayak bakımı ve ayak bakımının önemi anlatıldı.
Eğitim hakkında açıklama yapan Endokrinoloji Uzmanı AYDEMİR; “Diyabetli hastalarımızın poliklinik muayenelerinin yanı sıra, her ay düzenli olarak yaptığımız hasta okulu eğitimleri ile diyabet hastalığı hakkında bilgiler vererek, hastalarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Eğitimlerimize katılmak isteyen hastalarımızın, diyabet eğitim polikliniğine başvurmalarını öneriyoruz” şeklinde açıklama yaptı.