
Hastanemiz mutfağında diyetisyenlerin kontrolünde diyet yemeği dahil olmak
üzere her gün 2500 kişiye yemek çıkarılıyor.
Kadrolu 22 personelin görev aldığı mutfakta, günlük ortalama 200 diyet
yemeğinin yanı sıra, yatarak tedavi gören hastalar, refakatçiler ve
çalışanlarımıza, en az üç çeşitten oluşan öğlen ve akşam yemeği şeklinde
ortalama 2500 kişilik yemek hizmeti veriliyor.
Hastanede pişirilen ve hazırlanan yemekler, Kamu İhale Mevzuatına uygun
olarak, taze ürünlerin satın alınması ile yapılıyor.
Günlük kalori hesabı yapılarak hazırlanan her çeşit yemek, başlangıç
aşamasından servis aşamasına kadar 2 diyetisyen tarafından düzenli olarak
kontrol ediliyor.
Öğlen ve akşam yemeklerin yanı
sıra hasta ve refakatçilerine, görevli personel eşliğinde yemek arabaları ile
servislere taşınarak, yatan hasta servislerinde en az üç çeşit gıda içeren
kahvaltı hizmeti de veriliyor.