HERGÜN 2500 KİŞİLİK YEMEK
14 Nisan 2022

005_yemekhane-yemek.jpg

Hastanemiz mutfağında diyetisyenlerin kontrolünde diyet yemeği dahil olmak üzere her gün 2500 kişiye yemek çıkarılıyor.

Kadrolu 22 personelin görev aldığı mutfakta, günlük ortalama 200 diyet yemeğinin yanı sıra, yatarak tedavi gören hastalar, refakatçiler ve çalışanlarımıza, en az üç çeşitten oluşan öğlen ve akşam yemeği şeklinde ortalama 2500 kişilik yemek hizmeti veriliyor.

Hastanede pişirilen ve hazırlanan yemekler, Kamu İhale Mevzuatına uygun olarak, taze ürünlerin satın alınması ile yapılıyor.

Günlük kalori hesabı yapılarak hazırlanan her çeşit yemek, başlangıç aşamasından servis aşamasına kadar 2 diyetisyen tarafından düzenli olarak kontrol ediliyor.

Öğlen ve akşam yemeklerin yanı sıra hasta ve refakatçilerine, görevli personel eşliğinde yemek arabaları ile servislere taşınarak, yatan hasta servislerinde en az üç çeşit gıda içeren kahvaltı hizmeti de veriliyor.