DÜNYA DİYABET GÜNÜNDE ETKİNLİK
15 Kasım 2023

diyabet-gunu.png

Diyabet, insülin eksikliği ya da insülin direnci nedeniyle ortaya çıkan kronik bir metabolizma hastalığıdır.
2023 yılı Dünya Diyabet Günü teması '' Yarını Korumak için Eğitim '' dir. Bu tema, diyabetle yaşayan kişilere ve ailelerine kaliteli diyabet eğitimi verilmesinin önemini vurgulamaktadır.
Dünya Diyabet Günü kapsamında, her yıl dünyanın farklı yerlerinde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında hastanemizde Diyabet Eğitim Hemşiresi Güldeniz Yıldız, Eczacı Oğuz EKREM ve Diyetisyen İrem Nur YETEN tarafından stand kurulmuştur. Standımıza ziyarete gelen hastalarımıza parmak ucu şeker ölçümü yapılmıştır. Diyabet riski yüksek bulunan hastalarımız dahiliye polikliniklerine kapsamlı muayene olmaları için yönlendirilmiştir.
Standımızda diyabetle ilgili broşür dağıtımı yapılarak hasta ve hasta yakınlarına hemşiremiz, eczacımız ve diyetisyenimiz tarafından bilgilendirilme yapılmıştır.

diyabet-gun1.jpg

diyabet-gun2.jpg